Trustpilot

SlyngeVejleder eller Viklegrams

oprettet d. under SlyngeTips

Mange bliver anbefalet at tage til viklegrams, for her møder man en masse erfarne vikle-mammas (og vikle-pappas) og de kan for det meste svare på dine spørgsmål. Men hvis der findes gratis viklegrams hvorfor skal du så booke en slyngevejleder? Hvad er egentlig forskellen på at booke en slyngevejler og den vejledning man kan få til viklegrams?

 

For at svare på spørgsmålet synes jeg at det er bedst lige at ridse op hvad du får ud af at booke en slyngevejleder og hvad du kan opleve når du tager til viklegrams. Desuden behøver den ene mulighed for vejledning ikke at udelukke den anden.

Den certificerede slyngevejleder går ikke på kompromis med sikkerheden

Når du booker en certificeret slyngevejleder er du sikker på at du får vejledning som er i overensstemmelse med den nyeste forskning. Du er sikker på at de bindemetoder du undervises i er sikre for dig og dit barn og at dit barn sidder ergonomisk korrekt i viklen.

En certificeret slyngevejleder går aldrig på kompromis med sikkerhed. Typisk vil slyngevejlederen have demo-vikler og demo-dukker med, på denne måde lærer du bindemetoden at kende i trygge omgivelser indtil du føler dig sikker nok til at prøve bindemetoden med dit eget barn. Mit succeskriterie for vellykket undervisning er når du giver udtryk for at du nu er sikker og tryg nok til at vikle dit barn på egen hånd.

 

Du er også sikker på at slyngevejlederen har fuld opmærksomhed på dig og din baby. Det er vigtigt at det er en god oplevelse for jer begge når du afprøver nye bærestillinger. Dette er essentielt i forhold til jeres fremtidige viklen. Derfor kan du godt opleve at slyngevejlederen pauser undervisningen for at du eller dit barn kan få ro på igen, stillet sulten eller måske foreslår at du prøver endnu en gang med dukken.

Hvad kan du opleve ved viklegrams?

Viklegrams er en begivenhed som finder sted med jævne mellemrum rundt om i landet. Det er typisk en gruppe vikle-glade mødre (og fædre) som mødes til en kop kaffe og kage mens der prøves vikler til man ikke orker mere.  Det er en oplagt mulighed for at se og afprøve vikler i en masse forskellige størrelser og blends.

Vejledning ved viklegrams

Når du søger vejledning til et viklegrams kan du opleve at du modtager en fin demonstration hvor en viklemor viser dig hvordan fx en ringslynge skal bruges, hvordan den trådes og strammes. Hun fortæller dig måske hvilket materiale hendes slynge er lavet af, om den er god til nyfødte eller til de lidt større børn, om den er god til nybegyndere eller kræver lidt mere øvelse. Det er god information hun fortæller dig. Men hun er jo mor og har helt sikkert sine børn med, så når det bliver din tur til at afprøve ringslyngen er det langt fra sikkert at hun kan stå lige ved siden af dig og guide dig igennem alle trinene. En slyngevejleder vil altid have fuld fokus på dig når du afprøver et nyt bæreredskab og guide dig trin for trin.

Sikkerhed og ergonomi ved viklegrams

Da du er omgivet af erfarne vikle-mødre kan man have en tendens til at stole på at de ved hvad de gør, og at de har fokus på ergonomi og sikkerhed når de giver vejledning til dig. Men husk på at du ikke ved hvilken baggrund din vikle-mor har når hun vejleder dig. Det kan fx være at hun går ud fra at du kender alt til T.I.C.K.S. og derfor ikke tager det så tungt hvis du får bundet viklen så knæene ikke er højere end numsen.  En slyngevejleder går aldrig på kompromis med sikkerhed eller ergonomi, hun vil kærligt guide dig så du altid bærer dit barn ergonomisk og sikkert.

Hvis man er nybegynder i vikleverdenen kan det godt være overvældende at tage til viklegrams, især hvis man ikke kender nogen. Grunden er at du kan risikere at møde en gruppe af vikle-mødre som kender hinanden og derfor snakker intenst sammen om hinandens vikler og nærmest ikke ænser at der står en fremmed nybegynder.  Hvis du spørger ind til fordelene ved at vikle dit barn får du at vide at det er fantastisk, at din baby vil elske det, at du vil elske det, at det er enormt hyggeligt og rart at have hænderne fri. En slyngevejleder kan give dig en masse ekstra viden om hvordan den tætte kropskontakt udvikler dit barns psyke, følelser og motorik. 

SlyngeVenner anbefaler

Står du som nybegynder i vikleverdenen anbefaler SlyngeVenner at du tager kontakt til en certificeret slyngevejleder for at få opdateret viden og undervisning i sikkerhed, ergonomi og bærestillinger.

Ønsker du at deltage i viklegrams anbefaler SlyngeVenner at du tager til viklegrams i ordets bogstaveligste betydning, nemlig at du skal hen og ‘gramse’ på en masse lækre vikler. Viklegrams giver dig en fantastisk mulighed for at føle på en masse forskellige vikler i mange forskellige blends og længder. Det er en oplagt mulighed hvis du står og skal købe et nyt bæreredskab. Så hvis du gerne vil nørde i de forskellige blends, og lære lidt mere om hvilken betydning det har for fx bæreevne og komfort, så er viklegrams et rigtig godt sted at starte.

Er du ved at være en mere øvet vikler, og gerne vil udfordre dig selv i fx forskellige afslutninger, kan viklegrams også være et sted for god inspiration. Du skal blot være opmærksom på at du ikke må gå på kompromis mht. sikkerhed og ergonomi.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar