Trustpilot

Kan man vikle tvillinger på samme tid?

Oprettet d. under Spørgsmål fra kunderne

Kan man godt bære to babyer på én gang i en vikle? Er der nogle særlige forholdsregler når man bære to på en gang? Hvor længe kan kroppen holde til at bære to på en gang?

Det giver ekstra tryghed når tvillingerne kan mærke hinanden og dig

Ja, man kan godt bære begge tvillinger i den samme vikle. Så længe de er helt små, kan man have dem begge foran. Når de bliver lidt større, sidder de ude på dine hofter, og senere kan man have den ene på ryggen og den anden foran. Ud over de samme fordele som hvis du bære én baby (læs mere under: Hvorfor slynge dit barn) er der endnu en unik fordel ved at tandembære sine tvillinger. Deres tætte og helt unikke bånd som de har haft helt fra undfangelsen, bliver styrket og stærkere. Fra tiden i maven, er de vant til at ligge helt tæt sammen. De har kunnet mærke alle den andens bevægelser. Ved at vikle dem begge helt fra de er nyfødte, efterligner du på bedste måde de forhold som de er vant til inde fra maven. Det giver dem en ekstra tryghed at de stadig kan mærke den anden helt tæt. Det giver samtidig et kæmpe boost af oxitocin til jer alle 3.

Du skal bruge samme principper og teknikker til tandembæring som til enkelt-bæring

Principperne og teknikkerne er de samme om du bærer en eller to på en gang. Er du ny i vikleverdenen er det en god idé at få vejledning fra en uddannet slyngevejleder. Hos SlyngeVenner er Carina Klit uddannet slyngevejleder Pro og er selv mor til tvillinger. Du vil altså ikke blot få kyndig vejledning, men også råd og erfaring fra en som har stået i samme situation, og som selv i det daglige har viklet små tvillinger.

Din krop trænes i takt med at tvillingerne vokser

Ved at starte med at vikle fra tvillingerne er helt små, og bære dem regelmæssigt, vil din ryg og krop stille blive trænet op til at klare den ekstra vægt, i takt med at dine børn vokser. Hvis du stadig er påvirket af fødslen, er det en god idé at bære i små intervaller ad gangen, indtil din krop har genfundet styrken. Hvor længe du kan bære dine tvillinger, afhænger af styrken i din krop. Det er vigtigt at du mærker efter og lytter til din krop. Det skal ikke gå ondt nogle steder når du vikler dine babyer. Så er det bedre at du for en periode bærer i kortere tid ad gangen, så din krop kan følge med. Det vil være rigtig godt hvis du bevæger mens du bærer, så du får brugt hele kroppen.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar