Trustpilot

Er det sundt at slynge?

oprettet d. under Spørgsmål fra kunderne

Bliver mit barn mere morsyg og afhængig af mor hvis vi slynger meget? Forhindrer jeg at mit barn lærer at gå? Får mit barn sværere ved at få trænet ryggen og nakken?

Viklen styrker babys motoriske udvikling

Når du slynger/vikler dit barn, er der mange som har en del skepsis omkring det. Du kan opleve at nogle bliver bange på dit barns vegne, for om du sinker det rent udviklingsmæssigt. Til det kan jeg kun svare nej, tværtimod. Når din baby sidder helt tæt op dit bryst, vil det tydeligt mærke alle dine bevægelser. Din baby vil stimulere musklerne i hele kroppen, i forhold til dine bevægelser. Det vil også få stimuleret balancenerven, da væsken i det indre øre, som styrer vores balance, hele tiden er i bevægelse. Hvis din baby sidder rigtig i viklen, kan det bruge armene til at skubbe sig lidt ud fra din krop, og derved styrke overkroppen. Din baby har også mulighed for at dreje sit hoved og se sig omkring, som samtidig styrker nakkemusklerne.

Der er også rig mulighed for at styrke musklerne i benene og underkroppen når din baby sidder korrekt i viklen. Efterhånden som dit barn bliver større og stærkere, vil du opleve at dit barn vil prøve at vende sig rundt i viklen. Så længe du har lavet en sikker binding, er det helt okay, og styrker blot dit barn endnu mere. Din baby skal stadig en gang imellem ned på gulvet og træne muskler og færdigheder.

Slyngen hjælper med at udvikle selvtillid og nysgerrighed på omverdenen

“Men risikere jeg ikke bare at mit barn bliver afhængig af hele tiden at sidde hos mor?” Igen vil jeg svare nej, tvært imod. Ved at vikle og bære dit barn helt tæt, opfylder du dit barns behov for nærhed og tryghed. Alle børn har brug for nærhed og tryghed. Det er vigtigt at vi opfylder det behov, som vores barn naturligt giver udtryk for at have. Når dit barn for opfyldt sit behov for tryghed og nærhed, vil det samtidig udvikle en sund selvtillid. Det vil med virke til at dit barn vil have lettere ved selv at udforske verden omkring sig. Dit barn ved nemlig at det kan få tryghed og nærhed hos dig, når det har brug for det. Det er derfor vigtigt at vi altid tager vores barn op, når det viser, at det har brug for lidt ekstra tryghed og nærhed. Og her er viklen et fantastisk redskab til at skabe netop det.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar