Trustpilot
GRATIS FRAGT VED KØB OVER 499,-
LEVERING 2-3 HVERDAGE
PRISMATCH TIL DANSKE WEBSHOPS
DEL BETALINGEN OP I 4 DELE

Hvorfor slynge dit barn?

oprettet d. under Spørgsmål fra kunderne

Er det bare en smart dille? Hvad er der galt i at bruge en barnevogn? Hvilke fordele er der ved at vikle?

Det er stadig ikke så normalt i Danmark, at man i gadebilledet ser forældre bære deres børn i en vikle eller et andet bæreredskab. Nogle har den holdning, at det er noget hippi noget. Men er det så også det? Hvis vi ser lidt ud over vores egen landegrænse, så er der flere steder i verden, hvor det er den mest naturlige ting at gøre. Se fx på de afrikanske og asiatiste lande. Der har babybæring være en del af deres kultur i mange mange år. Jo jo, det ligger meget langt væk fra Danmark. Ikke destro mindre kan vi lære rigtig meget af deres måde at bære på.

Viklen/ bæreselen giver tryghed, ro og nærhed

Når du bærer dit barn helt tæt op af din egen krop, giver du en masse tryghed, ro og nærhed til dit barn. Egentlig er det jo den modsatte effekt vi får, når vi bruger barnevognen. Dermed ikke sagt, at du skal skynde dig og smide din barnevogn ud. Men ved at bruge vikle og barnevogn som et supplement til hinanden, kan du få det bedste fra begge verdener. For selvfølgelig er der situationer hvor en barnevogn måske er at foretrække frem for en vikle/ bæresele. Og i andre situationer kan viklen/ bæreselen være det bedste valg.

Lykkehormon, søvn og hygge

Men hvilke fordele er der egentlig ved at bære? Den mest åbenlyse fordel er at du kan få hænderne fri, samtidig med at du bærer dit barn. Men du får meget mere end det. Når du bærer dit barn helt tæt, frigiver I begge hormonet oxitocin. Også kaldet lykkehormonet. Det samme sker hvis du giver en du holder af, et langt og varmt kram. Når vi påvirkes af oxitocin, giver det os en indre ro, en følelse af veltilpashed. Det gør at dit barn vil falde til ro, og i mange tilfælde også falde i søvn. Hvilket er helt okay. Når din baby bliver mættet af tryghed, får det en indre fred og ro. Det giver samtidig flere positive bivirkninger. Dit barn vil få lettere ved at falde i søvn når det er træt. Du vil også opleve at dit barn vil få en mere rolig og sammenhængende søvn. Dit barn vil også have lettere ved at blive selvstændig, da behovet for tryghed er opfyldt. Et barn som har svært ved at slippe mor/far, kan have et større behov for tryghed og nærhed. Det er vigtig at vi opfylder det behov hos vores barn. Det er bestemt ikke en dårlig vane, men noget dit barn har brug for. Og så må vi endelig ikke glemme selve hyggen ved at babybære. For det er bare super hyggeligt. Noget som både barn og bærer vil elske.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar